VNO-NCW Nieuws

Magazines | Utrecht Business Nr 3 - 2016

Cultuur en zaken tijdens

VNO-NCW Midden ledenreis

Toe aan nieuwe uitdagingen en aan ambitie en lef geen gebrek? Tijd om te exporteren! Voor veel ondernemers zijn internationale handel en zakenreizen dagelijks werk. De voorwaarden en condities waaronder dat gebeurt, moeten zo optimaal mogelijk zijn. VNO-NCW Midden werkt aan die condities. Het vergroten van de internationale concurrentiekracht van bedrijven en het bevorderen van buitenlandse handel en export staan hoog op de lobbyagenda. Aan de realisatie van de lobbydoelen werkt VNO-NCW Midden samen met bijvoorbeeld VNO-NCW in Den Haag en Brussel, met kennisinstellingen in de regio en op speciale basis ook met provincies.

Een mooie manier om kennis te maken met internationaal ondernemen is de jaarlijkse buitenlandreis van VNO-NCW Midden. Samen met vaste partner bureau Rientjes & Partners organiseren wij dit jaar een ledenreis naar IJsland en New York. Vijf dagen lang staan cultuur én zaken centraal. Een geweldige kans voor iedereen die exportmogelijkheden ziet en een nuttige en aangename tijd wil doorbrengen met collega-ondernemers. De ledenreis vindt plaats van 1 tot en met 6 oktober 2016 en heeft als thema "Water en Energie".

Voorloper IJsland

Met deze reis willen wij u op een bijzondere wijze laten kennismaken met een van de andere speerpunten van onze vereniging, innovatie & duurzaamheid. Duurzame energie is voor veel ondernemers een belangrijk thema in de bedrijfsvoering, als producent of als gebruiker. In IJsland loopt men qua gebruik van duurzame energiebronnen voor op Nederland. Tijdens de reis krijgt u een inkijk hoe men gebruik maakt van natuurlijke energiebronnen. Na IJsland vliegen we door naar "the city that never sleeps", New York. We hopen daar, naast het inhoudelijke programma, ook een indruk te krijgen van de aanloop naar de presidentsverkiezingen.

Mooie mix

Het intensieve programma bestaat uit een mooie mix van culturele en zakelijke bezoeken, waaronder interessante bedrijfsbezoeken in verschillende sectoren binnen het thema "Water en Energie". In IJsland maken we kennis met de geothermische energie en maken we de Golden Circle tour met onder andere een bezoek aan het Nationale Park Thingvellir, de beroemde Gullfoss en de bijzondere Geysir. Tijd voor ontspanning is er ook. In de Blue Lagoon, een natuurlijk zwembad met mineraalrijk geothermisch water kunnen we heerlijk dobberen. In New York bezoeken we het Nederlands Consulaat voor een interactieve meeting met Nederlandse ondernemers die al langere tijd in New York actief zijn, zodat u kunt ervaren wat gaande is in het Amerikaanse bedrijfsleven. Daarnaast bezoeken we een bedrijf waarbij het thema "Water" centraal staat.

Informatie

Op www.vno-ncwmiddenledenreis.nl kunt u het programma in detail bekijken. Daar treft u ook meer informatie aan over de reissom en reisvoorwaarden, alsmede de mogelijkheid om u aan te melden voor deze exclusieve ledenreis naar IJsland en New York.

Leden van VNO-NCW Midden hebben een persoonlijke uitnodiging voor de ledenreis ontvangen. Bent u geen lid maar heeft u belangstelling voor deze reis? Neem contact op met Martine Schuijer van VNO-NCW Midden, 055?5222606 of mail naar

info@vno-ncwmidden.nl. n

VNO-NCW NIEUWS