Nieuws

17-01-2018 12:02

Duetz Kleding neemt 17 Adam Brandstores over

Familiebedrijf Duetz Kleding uit Zeist neemt per 1 maart de helft van de Adam Brandstore vestigingen over uit het faillissement van McGregor. Alle veertig medewerkers in de betreffende filialen gaan mee. De Adam Brandstores behouden voorlopig hun naam.

Met de overname breidt Duetz de bestaande activiteiten - zes winkels - fors uit. “We groeien in één keer van servet naar tafellaken,” zegt directeur Pim Duetz. Volgens hem slaat zijn bedrijf door de overname vier vliegen in één klap. “We bereiken snel meer klanten in het middensegment, we realiseren een brede landelijke aanwezigheid door de ontwikkeling van ons eigen online platform in combinatie met de winkels, we versterken de winstgevendheid van de groep door betere afspraken met leveranciers en last but not least: we kunnen de klant nog beter bedienen dan nu het geval is.”

De financiering van overnamesom, restyling, voorraden en digitale techniek kent drie pijlers. Een deel wordt gefinancierd door de familie Duetz, een deel met leverancierskrediet en een deel door crowdfunding. Via het platform van Collin Crowdfund werd in slechts 12 uur tijd ruim € 1,2 miljoen opgehaald.