Nieuws

06-12-2017 16:08

Gouden Green Key voor Vineyard Catering

Vineyard Catering kreeg als eerste partycateraar in Nederland een gouden Green Key-certificering.

Deze Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Volgens de beoordelaar doen bedrijven met een Green Key-keurmerk er alles aan om het milieu te sparen zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de wet- en regelgeving vereist.

Voor Vineyard is het een beloning voor de inspanningen van de afgelopen jaren. Zo wordt bijvoorbeeld de restwarmte van keukenapparatuur gebruikt om het gebouw op te warmen en water te verwarmen waarmee wordt gekookt. Daarnaast maakt Vineyard gebruik van moderne waterbesparende en ergonomische apparatuur. Ook op het gebied van inkoop staan duurzaamheid en kwaliteit voorop. Er wordt uitsluitend gekozen voor seizoensgebonden ingrediënten die uit de buurt komen.

Algemeen directeur Jurgen van Wijngaarden is blij met de certificering: “Dat we bij de bouw van onze keuken gekozen hebben voor een duurzaam werkproces was heel bewust. Dat nu ook uit de benchmark van Green Key blijkt dat we gemiddeld 25% minder energie verbruiken dan vergelijkbare locaties is met recht een kroon op het werk.”

Vineyard werkt op ongeveer twintig locaties in Nederland, waaronder TivoliVredenburg, de Ziggo Dome, AFAS Live, Nyenrode Business Universiteit, Kasteel de Haar en het Muiderslot. Ook op bedrijfs- en privélocaties verzorgt Vineyard cateringconcepten die passen bij doelgroep en locatie.