Nieuws

24-10-2017 16:16

STIP bevordert duurzame innovaties op De Wetering-Haarrijn

STIP staat voor Stichting Innovatie en Promotie. Het initiatief wordt gefaciliteerd door Businessclub de Wetering-Haarrijn, Vereniging Parkmanagement de Wetering en Ondernemersfonds Utrecht. Samen met haar partners ondersteunt STIP vernieuwende initiatieven. “Duurzaamheid, samenwerking en innovatie, daar staan wij voor,” meldt STIP-voorzitter Edward van Tuinen. “Met deze samenwerking kunnen we de Wetering-Haarrijn een stuk mooier maken.”

Een van de projecten in het kader van STIP is de reductie in het energieverbruik van Technisch Adviesbureau en Installatiebedrijf Warmtebouw Utrecht. Directeur Herman Schiltkamp: “De 635 zonnepanelen op ons dak zorgen momenteel voor circa 35% van onze stroombehoefte. Voor Warmtebouw financieel een interessante investering én een goede ervaring om onze klanten op het gebied van duurzaamheid nog beter te kunnen adviseren.” Plaatsing van de zonnepanelen past in de doelstelling, in 2020 te beschikken over een energieneutraal bedrijfsgebouw.

Op 16 november is Warmtebouw gastheer van STIP on Tour. Dit jaarlijkse evenement biedt een podium aan ondernemers die duurzame ideeën willen pitchen. De beste voorstellen worden uitgewerkt tot een concreet project waarvan kosten en inkoop vergoed kunnen worden door het Ondernemersfonds. Dat stelt jaarlijks gelden beschikbaar om duurzaam ondernemen te bevorderen.