Nieuws

geplaatst: 06-12-2017

Videocursussen over gameondernemerschap

Dutch Game Garden kondigt de release aan van Game Garden Academy, een portfolio van videocursussen over game business voor startende ontwikkelaars en studenten. De cursussen worden internationaal verkocht via online videocursusplatform Udemy.

De cursussen van Game Garden Academy bevatten basisinformatie en tips over onderwerpen waar ontwikkelaars met een eigen bedrijf mee te maken krijgen: ondernemerschap, marketing, pr, financiën, pitchen, teamdynamiek en meer. Deze onderwerpen komen niet of nauwelijks aan bod bij gameopleidingen terwijl veel afgestudeerden een eigen gamestudio oprichten. Ondernemerschapsvaardigheden zijn dan belangrijk om de studio succesvol te laten zijn.

“We hebben de afgelopen jaren heel veel verschillende bedrijven geholpen met ondernemerschap,” zegt Eline Muijres, Communications Manager van Dutch Game Garden. “We hebben gezien waar ontwikkelaars moeite mee hebben en waar ze succes hebben geboekt. De kennis en ervaring die we hebben verkregen, delen we lokaal in ons incubatieprogramma. Via Game Garden Academy kunnen we deze kennis delen op een internationaal platform en daarmee wereldwijd startende gameontwikkelaars helpen.”

Nieuws

geplaatst: 04-12-2017

Concepten Carrousel wint FD Gazellen Award

Ieder jaar reikt Het Financieele Dagblad de FD Gazellen uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Alle ondernemingen die de afgelopen drie boekjaren minstens 20% omzetgroei hebben behaald, mogen zich FD Gazelle noemen. Creatief e-commerce bedrijf Concepten Carrousel, bekend van onder andere mooze.nl, hipdesign.nl, fuif.nl en Hippe-Geboortekaartjes.nl, mocht dit jaar haar eerste Award verwelkomen.

De FD Gazellen Award wordt toegekend aan bedrijven die zich onderscheiden door een snelle maar gezonde groei, duidelijke focus, innoverend vermogen en planmatig werken. Concepten Carrousel voldeed ruimschoots aan de eisen en mocht een award meenemen. Het bedrijf werd in 2011 opgericht door Mark van Heusden en Sietze van der Wal, en groeide gestaag door. De afgelopen jaren lanceerde Concepten Carrousel verschillende sites waaronder drukwerkportal mooze.nl, en werd het kaartenlabel hipdesign.nl aan het portfolio toegevoegd. De verwachting voor 2018 geldt dat de Concepten Carrousel wederom in aanmerking komt voor een FD Gazellen Award.

Artikel

geplaatst: 01-12-2017

SKEPP heeft haar eerste URBAN-locatie geopend in Vianen


In het pand aan De Limiet in Vianen, vlakbij Utrecht, is de eerste URBAN-kantoorruimte gerealiseerd. URBAN is een van de stijlen van het prefab design inrichtingsconcept officeplanner en is gebaseerd op het door SKEPP ontwikkelde C4-concept. Het hele inrichtingsproces is 100% flexibel en bestaat uit duurzame producten. Hierdoor is het activity based werken in een stijlvolle omgeving.

URBAN, de industriële variant van officeplanner
Het inrichtingsconcept is gebaseerd op een vaste huurprijs per werkplek per maand van €233,-. Deze prijs is inclusief gas, water en licht. Ook een bijdrage van het onderhoud van het kantoorpand is inbegrepen. Bovendien ontvang je een inbouwpakket op maat en een goede WiFi-verbinding, een indelingsplan en een programma van eisen op basis van C4. Binnen één week is de overeengekomen inrichting gereed.
De URBAN-kantoorruimte kenmerkt door de ergonomische werkplekken, warme stoffen, lichte kleuren en een afgestemd pallet aan kleuren. Wanneer je graag een aanpassing aan de inrichting wilt doen, zoals extra werkplekken, dan kan dat door deze flexibiliteit binnen een week geregeld worden. Zo kun je inspelen op verandering, zoals een groeiende organisatie, automatisering of robotisering.

Het door SKEPP ontwikkelde C4-concept als basis voor URBAN
Met het C4-concept dat SKEPP ontwikkelde, heb je alles waaraan je behoefte hebt in je kantoorruimte. De 4 C’s staan voor: Connect, Conference, Cowork en Concentrate. Een informeel overleg, ruimte voor een belangrijke vergadering, uiteraard werkplekken en plekken om te concentreren; dit alles vind je in de URBAN-kantoorruimte.

Informeel overleggen, vergaderen, werken en terugtrekken
Een van de zones van C4 is Connect. De Team Table biedt plek om gezamenlijk te lunchen, de Lounge nodigt uit voor een kopje koffie met een zakenrelatie en in de Connect Bench overleg je even snel met je collega. Laatstgenoemde is bovendien om te turnen naar werkplekken. Iets dat de flexibiliteit van URBAN illustreert.

Wanneer je een meeting hebt waarin belangrijke onderwerpen besproken moeten worden is het fijn dat je hier ook de ruimte voor hebt. De Big Cocon biedt hier plaats voor en is onderdeel van de Conference-zone. Niet onbelangrijk in een kantoorruimte, zijn de werkplekken. Deze plekken zijn te vinden in de Workbase, dat onderdeel is van de Cowork-zone.
En dan zijn er nog plekken nodig in een kantoor waar je ruimte hebt om je terug te trekken en te concentreren. In de Small Cocon werk je zonder afgeleid te worden door omgevingsbeweging, in de Focus Chair kun je met je laptop op schoot werken in een ontspannen houding en in de Focus Booth heb je een afgezonderde werkplek.

De URBAN-kantoorruimte in Vianen bezichtigen
Ben je nieuwsgierig geraakt naar hoe onze eerste URBAN-kantoorruimte van SKEPP is geworden in Vianen? De URBAN-kantoorruimte in Vianen is op de 3D Viewer, video en foto’s is te zien. Voor een rondleiding op locatie kun je contact opnemen met SKEPP. Mocht je op zoek zijn naar een kantoor in Utrecht en omstreken, plan dan vooral een rondleiding.

Nieuws

geplaatst: 21-11-2017

IT-Staffing wint aanbesteding De Belastingdienst


De Belastingdienst heeft IT-Staffing wederom geselecteerd als een van de voorkeursleveranciers voor het tijdelijk ter beschikking stellen van ICT professionals. De overeenkomst gaat in per 1 januari 2018 en heeft een looptijd van 4 jaar. De andere leveranciers zijn SQL Integrator BV, LINKIT BV, Capgemini Nederland BV, Between, Seven Stars in combinatie met Brunel, Myler B.V., Atos Nederland, CIMSOLUTIONS BV in combinatie met Verdonck, Klooster & Associates en met SLTN IT Professionals BV, Ordina Nederland BV, OV Software BV en Harvey Nash. De geraamde totale van de opdracht bedraagt 80.000.000 euro (exclusief btw) per jaar en kent een looptijd van vier jaar.

IT-Staffing wordt verantwoordelijk voor het werven, pre selecteren en aanbieden van gekwalificeerde kandidaten binnen het door de Belastingdienst gehanteerde ‘Kwaliteitsraamwerk voor de Informatievoorziening’. IT-Staffing zorgt daarnaast voor de volledige contractuele, administratieve en financiële afhandeling die aan de inzet van deze kandidaten verbonden is.
“Momenteel zijn wij één van de huidige leveranciers bij de Belastingdienst. Wij zijn daarom zeer verheugd met de gunning en dat wij onze dienstverlening kunnen continueren”, aldus Peter Gram, Business Unitmanager Staffing Services.

Over De Staffing Groep
De Staffing Groep gelooft in de kracht van de flexibele schil bij organisaties als het gaat om innovatie, slagkracht en flexibiliteit. De Staffing Groep helpt organisaties om deze flexibele schil optimaal in te zetten. Met haar drie labels is De Staffing Groep een van de grootste leveranciers van expertise en capaciteit van Nederland. Het grootste label is IT-Staffing, gespecialiseerd in detachering van IT-specialisten. IP-Staffing is expert op flexibel inzetbare professionals op het gebied van Human Resources, Legal, Financials, en Marketing en Communicatie. De consultants van GP-Staffing zijn gespecialiseerd in verschillende management- en beleidsterreinen en weten de weg in politiek-bestuurlijk Nederland.

De Staffing Groep had in 2016 een omzet van 391 miljoen euro en is gevestigd te Nieuwegein.

Nieuws

geplaatst: 14-11-2017

Mkb-ondernemer vaakst slachtoffer van malware


Malware (30 procent), ransomware (17 procent) en phishing (10 procent) zijn de meest voorkomende vormen van cybercrime waardoor mkb-ondernemers worden getroffen. In totaal zegt 1 op de 5 ondervraagde mkb’ers wel eens het slachtoffer geweest van cybercriminaliteit. Dat blijkt uit onderzoek van het Lectoraat Cybersecurity in het mkb van de Haagse Hogeschool, dat in samenwerking met MKB-Nederland is uitgevoerd in twintig branches.

Het onderzoek van het nieuwe lectoraat van de Haagse Hogeschool, dat onder leiding van lector dr. Rutger Leukfeldt officieel van start is gegaan, laat onder meer zien dat bedrijven met meer dan 50 medewerkers significant vaker (39,1 procent van deze groep) slachtoffer zijn dan bedrijven tussen de 10 en 50 medewerkers (21,8 procent) en bedrijven van 1 tot 10 medewerkers (15,1 procent). Hoewel malware, ransomware en phishing in het mkb vaker voorkomen dan bijvoorbeeld hacking (7 procent), DoS-aanvallen (5 procent), afpersing (3 procent) en identiteitsmisbruik (3 procent), gaat het in absolute zin ook bij deze vormen van cybercrime nog altijd om grote aantallen bedrijven die erdoor worden getroffen.

Nieuws

geplaatst: 14-11-2017

Omzet detailhandel neemt met 5,8 procent toe


De detailhandel heeft in september 5,8 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Het verkoopvolume, de voor prijsverandering gecorrigeerde omzet, valt 4,4 procent hoger uit. Zowel de omzet van de foodsector als de non-foodsector van de detailhandel is toegenomen, zo meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek begin november. Daarnaast is er online meer dan 23 procent omgezet.

De omzet van winkels in non-food is in september met ruim 7 procent gegroeid. Het volume was bijna 8 procent hoger dan een jaar eerder. Het is de negende maand op rij waarin zowel de omzet als het volume van de non-foodsector is gestegen, aldus het statistiekbureau. Winkels in schoenen en lederwaren behaalden de hoogste omzetstijging. Dit werd veroorzaakt door het weer. ''Vorig jaar was september warm en droog, dit jaar was september koel en nat", aldus het statistiekbureau. "Hierdoor hebben consumenten in 2017 aankopen van kleding en schoenen in september gedaan, terwijl ze een jaar eerder in september deze aankopen door het goede weer (deels) voor zich uit hebben geschoven."

Nieuws

geplaatst: 26-10-2017

BusinessMakeover lanceert online platform met praktische en gratis tools voor bedrijfsmodel innovatie


BusinessMakeover lanceert Nederlandse versie van online platform met praktische en gratis tools voor bedrijfsmodel innovatie tijdens MKB Ondernemers Congres in Beatrix Theater op 26 oktober. Businessmakeover powered by ENVISION is een award-winning platform dat zich richt op het inspireren en motiveren van MKB bedrijven in Europa om bedrijfsmodellen te overdenken en te veranderen. Met als doel? Vergroten van omzet, zichtbaarheid en winstgevendheid.

Om het Europese concurrentievermogen en het creëren van banen verder te ondersteunen, daagt BusinessMakeover (toekomstige) ondernemers uit om over hun bedrijfsmodellen na te denken en deze aan te passen. Hiervoor heeft zij onder leiding van de TUDelft www. businessmakeover.eu ontwikkeld, een makkelijk te gebruiken en gratis online platform. Uitgangspunt bij het creëren van dit platform: MKB’ers beschikken over weinig tijd; benodigde tools en video’s moeten makkelijk vindbaar zijn en men moet meteen aan de slag kunnen. Geen lappen theorie om door te spitten, maar praktische tools en korte instructie video’s hoe je businessmodel innovatie in de praktijk kunt brengen.

Elke kleine of middelgrote onderneming of startup, ongeacht land, branche of sector, wordt via de website begeleid bij het uitkiezen van de juiste tools voor hun business makeover. Vorig jaar kreeg Businessmakeover nog erkenning voor deze opzet middels het winnen van de Computable Award voor beste ICT supplier voor MKB in Nederland. Het platform is beschikbaar in 7 talen: Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans en Pools. En vanaf deze week ook in het Nederlands!

Reeds honderduizenden MKB’ers hebben de weg naar het platform gevonden. En voor wie nog dieper in de business model innovatie materie wil duiken, biedt het platform ook zgn. Massive Open Online Courses aan. Nog geen jaar na lancering van de eerste Business Modeling cursus, hebben een kleine 50.000 studenten en (toekomstige) bedrijfseigenaren al met succes deelgenomen aan een of meerdere cursussen.

Tijdens het MKB OC congres in het Beatrix Theater in Utrecht is BusinessMakeover aanwezig met stand #23 in de Expozaal. Graag laat zij MKB’ers (verder) kennis maken met haar platform en bedrijfsmodel innovatie. Focus ligt bij het inzichtelijk maken hoe bedrijfsmodel innovatie kan helpen om duurzame groei en winstgevendheid te vergroten en hoe het in de praktijk gerealiseerd kan worden. Op haar stand is een 1 op 1 loket voor persoonlijk advies en er vinden continue doorlopende interactieve sessies plaats. Tijdens deze sessies krijgt men op praktische en snelle manier inzicht in welke bedrijfsmodellen er zijn en welke het best bij het bedrijf van desbetreffende ondernemer past.

Wat is ENVISION?
ENVISION is een Europa breed project dat zich er op richt om het MKB te ondersteunen in hun bedrijfsmodel innovatie middels onderzoeken, begeleiding en het interactieve platform www.businessmakeover.eu. Aan het project nemen 9 partners en tientallen overkoepelende organisaties deel, met directe toegang tot het Europese MKB. Nederlandse partners zijn TUDelft, InnoValor en LEFm&e. Momenteel heeft ENVISION partnerships met meer dan 30 overkoepelende organisaties met de potentie om meer dan 18 miljoen MKB’ers in Europa te bereiken. Dit project heeft financiering van de Europese Unie ontvangen uit het Horizon 2020 onderzoeks- en innovatieprogramma onder subsidieovereenkomst nr. 645791. Het belangrijkste resultaat van het ENVISION project is het Businessmakeover platform: www.businessmakeover.eu
 

Nieuws

geplaatst: 24-10-2017

STIP bevordert duurzame innovaties op De Wetering-Haarrijn

STIP staat voor Stichting Innovatie en Promotie. Het initiatief wordt gefaciliteerd door Businessclub de Wetering-Haarrijn, Vereniging Parkmanagement de Wetering en Ondernemersfonds Utrecht. Samen met haar partners ondersteunt STIP vernieuwende initiatieven. “Duurzaamheid, samenwerking en innovatie, daar staan wij voor,” meldt STIP-voorzitter Edward van Tuinen. “Met deze samenwerking kunnen we de Wetering-Haarrijn een stuk mooier maken.”

Een van de projecten in het kader van STIP is de reductie in het energieverbruik van Technisch Adviesbureau en Installatiebedrijf Warmtebouw Utrecht. Directeur Herman Schiltkamp: “De 635 zonnepanelen op ons dak zorgen momenteel voor circa 35% van onze stroombehoefte. Voor Warmtebouw financieel een interessante investering én een goede ervaring om onze klanten op het gebied van duurzaamheid nog beter te kunnen adviseren.” Plaatsing van de zonnepanelen past in de doelstelling, in 2020 te beschikken over een energieneutraal bedrijfsgebouw.

Op 16 november is Warmtebouw gastheer van STIP on Tour. Dit jaarlijkse evenement biedt een podium aan ondernemers die duurzame ideeën willen pitchen. De beste voorstellen worden uitgewerkt tot een concreet project waarvan kosten en inkoop vergoed kunnen worden door het Ondernemersfonds. Dat stelt jaarlijks gelden beschikbaar om duurzaam ondernemen te bevorderen.

Nieuws

geplaatst: 19-10-2017

Triodos Bank mag kantoor bouwen op De Reehorst

Triodos Bank mag haar nieuwe kantoor bouwen op landgoed De Reehorst tussen NS-station Driebergen-Zeist en de A12 in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft alle bezwaren tegen het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de bouw van het kantoor ongegrond verklaard. Hoger beroep is niet mogelijk.

De Raad van State oordeelde dat Utrechtse Heuvelrug voldoende heeft onderbouwd dat een actuele regionale behoefte bestaat aan het nieuwe kantoor. Ook heeft de gemeente voldoende onderbouwd dat het landgoed en de omgeving niet onaanvaardbaar worden aangetast door de aanwezigheid van het nieuwe Triodos-kantoor.

Nieuws

geplaatst: 11-10-2017

HeelUtrechtU-awards voor NS, Thuisafgehaald, No Slackin en i-did Slowfashion

Nederlandse Spoorwegen, Thuisafgehaald, No Slackin en i-did Slowfashion zijn Utrechts meest inspirerende Global Goals-helden. Op 10 oktober – de Dag van de Duurzaamheid – zijn de vier bedrijven bekroond met een HeelUtrechtU-award.

Deze prijzen brengen Utrechtse initiatieven voor het voetlicht die bijdragen aan de Global Goals: zeventien werelddoelen die een einde moeten maken aan extreme armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. 193 landen steunen en werken aan de Global Goals.

Op www.HeelUtrechtU.nl meer informatie over de winnaars en tal van andere Utrechtse initiatieven die ervoor zorgen dat de stad en de wereld mooier, eerlijker, gezonder en schoner worden.