Nieuws

geplaatst: 31-01-2018

Frank Stavenuiter directeur Nefkens Midden

Frank Stavenuiter wordt per 1 februari directeur van Peugeot-dealer Nefkens Midden. Stavenuiter (48) heeft ruime ervaring binnen de automotivebranche. Hij was langjarig werkzaam als directeur van Peugeot- & Citroën dealer Van Hunnik Autogroep. Het meest recent was Stavenuiter operationeel directeur bij Wassink Autogroep.

Met negen dealerlocaties in Midden-Nederland is Nefkens Midden de grootste Peugeot-dealer van Nederland.

Nieuws

geplaatst: 26-01-2018

Nominatie voor marketing Utrecht Region

De “Regiomarketinstrategie internationaal toerisme” van regio Utrecht is een van de drie genomineerden voor de Nationale Citymarketing Award. De prijs wordt op 6 februari uitgereikt door Netwerk Citymarketing Nederland tijdens het jaarlijkse congres.

Een toerist die de stad Utrecht bezoekt is interessant voor de regio en andersom. Met dit uitgangspunt hebben city- en regiomarketingorganisaties een gezamenlijke toeristische marketingstrategie ontwikkeld voor “Utrecht Region”: het gebied van Bunschoten tot aan Leerdam en van Woerden tot aan Amersfoort/Woudenberg.

Deze regio wordt in het geheel als één toeristische bestemming gepositioneerd. Doelstelling is om nieuwe bezoekers aan te trekken en bezoekers die al in de regio zijn meer te spreiden over het gebied. Vanaf 1 maart 2018 worden marketingmiddelen ingezet bij het bereiken van toeristen uit Duitsland, België en Nederland met interesse in citytrips, erfgoed, fietsen en wandelen.

Nieuws

geplaatst: 22-01-2018

Jacqueline Vaessen General Manager Nexstep

Jacqueline Vaessen treedt per 1 februari aan als General Manager bij Nexstep, Nationaal Platform voor Hergebruik & Ontmanteling. Zij wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en de verdere uitbouw van de vereniging die als ambitie heeft om samenwerking op het gebied van hergebruik en ontmanteling van olie- en gasinfrastructuur in Nederland te stimuleren.

Vaessen is ingenieur Chemische Technologie en heeft een Bachelor in psychologie. Zij startte haar carrière bij Shell en was later onder meer regiodirecteur voor Utrecht en Flevoland bij innovatienetwerk Syntens. Sinds 2015 is Jacqueline Vaessen ook Statenlid voor de Provincie Utrecht en woordvoerder voor energie en economie.

Nexstep is een initiatief van EBN, deelnemer namens de Nederlandse Staat in alle Nederlandse olie- en gasprojecten, en NOGEPA, branchevereniging voor olie- en gasproducenten in Nederland.

Nieuws

geplaatst: 17-01-2018

'Arbeidsvraag kan niet altijd 'binnenlands' worden ingevuld'

Overheid, werkgevers- en werknemersorganisaties moeten zich gezamenlijk inspannen om mensen die in Nederland langs de kant staan aan het werk te helpen. Maar bedrijven kunnen goede redenen hebben om óók buitenlandse werknemers aan te nemen. Dat zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW op de kritiek van het CNV op het aannamebeleid van bedrijven.
 
Volgens CNV-voorzitter Maurice Limmen moeten werkgevers investeren in vakmensen via opleiding en vaste contracten, en daarnaast kijken naar het onbenutte arbeidspotentieel van onder meer ouderen en arbeidsbeperkten. MKB-Nederland en VNO-NCW zeggen ook met hun leden te kijken naar het beter aanboren van dat potentieel, maar wijzen erop dat 'acute tekorten op de arbeidsmarkt niet altijd aansluiten op de groep die aan de kant staat'.
 
Vrij verkeer
De ondernemersorganisaties wijzen er verder op dat er nu eenmaal vrij verkeer van personen in de Europese Unie is. 'En voor bepaald schaars talent is het soms nodig om mensen van elders te werven. Het is zeer branchespecifiek wat de mogelijkheden zijn.'

Nieuws

geplaatst: 17-01-2018

Duetz Kleding neemt 17 Adam Brandstores over

Familiebedrijf Duetz Kleding uit Zeist neemt per 1 maart de helft van de Adam Brandstore vestigingen over uit het faillissement van McGregor. Alle veertig medewerkers in de betreffende filialen gaan mee. De Adam Brandstores behouden voorlopig hun naam.

Met de overname breidt Duetz de bestaande activiteiten - zes winkels - fors uit. “We groeien in één keer van servet naar tafellaken,” zegt directeur Pim Duetz. Volgens hem slaat zijn bedrijf door de overname vier vliegen in één klap. “We bereiken snel meer klanten in het middensegment, we realiseren een brede landelijke aanwezigheid door de ontwikkeling van ons eigen online platform in combinatie met de winkels, we versterken de winstgevendheid van de groep door betere afspraken met leveranciers en last but not least: we kunnen de klant nog beter bedienen dan nu het geval is.”

De financiering van overnamesom, restyling, voorraden en digitale techniek kent drie pijlers. Een deel wordt gefinancierd door de familie Duetz, een deel met leverancierskrediet en een deel door crowdfunding. Via het platform van Collin Crowdfund werd in slechts 12 uur tijd ruim € 1,2 miljoen opgehaald.

Nieuws

geplaatst: 11-01-2018

Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal gelanceerd

Tweehonderd leden en genodigden kwamen 8 januari naar de Nieuwjaarsbijeenkomst van Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV). Het was een historisch moment, zo gaf voorzitter Wim Werkman aan. Door het samengaan van de Coöperatieve Verenigingen van de vijf Veenendaalse bedrijventerreinen en de Bedrijvenkring Veenendaal is een collectief met ruim 720 aangesloten bedrijven ontstaan: de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV).

“Decentraal blijven we op de bedrijventerreinen doen wat van belang is voor de bedrijven daar: zorgen voor een veilig, schoon, kwalitatief hoogstaand en goed bereikbaar bedrijventerrein. Centraal gaat het om belangenbehartiging richting bijvoorbeeld lokale en regionale overheden en positionering in de FoodValley,” aldus Werkman. Hij benoemde een aantal uitdagingen voor 2018, waaronder het verkiezingsdebat in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, meer aandacht van de Provincie Utrecht voor het Utrechtse deel van de FoodValley (Veenendaal, Rhenen en Renswoude), het omschakelen naar circulair ondernemen, verbetering van de relatie arbeidsmarkt/onderwijs en het blijven stimuleren van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Vervolgens onthulde Werkman samen met de voorzitter van het Platform Bedrijventerreinen René van Holsteijn het nieuwe logo en de nieuwe website www.boveenendaal.nl. En werd het glas geheven op een gezond en succesvol 2018, onder andere samen met burgemeester Piet Zoon.

Nieuws

geplaatst: 08-01-2018

Op 3 hectaren, 3 dagen, alles voor de werkplek

Drie  dagen  lang, van  woensdag  24  tot en met  vrijdag  26 januari 2018, staat de Jaarbeurs in Utrecht in het teken van alles wat er met facilitair management en gebouwbeheer te maken heeft. Inmiddels biedt de vakbeurs alweer 20 jaar een podium aan haar standhouders om hun kennis, ervaring en innovaties te delen met de tienduizenden professionals die ieder jaar de beurs bezoeken.

Breed vakgebied
Met facilitair en gebouwbeheer richt de vakbeurs zich op een breed vakgebied waar veel gerelateerde onderwerpen onder vallen. Denk hierbij aan onderwerpen van afwezigheidsregistratie, beveiliging, catering, circulair faciliteren, digitale informatievoorziening, groen op de werkplek, gevel, klimaatbeheersing en liftinstallaties tot receptie, sluitwerken, terreinbeheer, verhuizen en zonwering. 

Voor meer informatie over de vakbeurs en gratis toegang: www.vakbeursfacilitair.nl

Column

geplaatst: 03-01-2018

Ga voor A

In 2023 moeten alle Nederlandse kantoren minimaal over energielabel C beschikken. Echt energiezuinig is een gebouw dan nog altijd niet. Ga je als kantooreigenaar aan de slag met verduurzaming, streef dan naar label A. Dan staat er echt een groen kantoor.

Ook financieel is dat een verstandige keuze. Elke label-stap zorgt voor een energiebesparing van 6% en de benodigde extra maatregelen zijn te overzien. Zeker met de huidige lage rentestand levert verduurzaming tot label A al snel direct rendement op. Plus: banken verwachten dat zo’n kantoorgebouw tot 9% meer waarde heeft. Ook deze waardestijging maakt investeren in verduurzaming tot een verstandig besluit.

Op dit moment heeft de helft van alle kantoren label D of slechter. De komende jaren staat ons dus een enorme duurzaamheidsslag te wachten. Elk gebouw is anders, verduurzaming is altijd maatwerk. Installatiebedrijven hebben het druk en krijgen het nog drukker. Wacht daarom niet te lang en maak verduurzaming tot hét goede voornemen voor 2018. Leg daarbij de lat hoog en ga voor A.

Wim van den Pol
Directeur Van den Pol Elektrotechniek

Nieuws

geplaatst: 21-12-2017

Kom ook netwerken tijdens King Connect op 20 april

Hét netwerkevent van King Business Software in Rotterdam Ahoy! Kom je ook? En neem je ondernemers uit jouw netwerk ook mee? Jullie kunnen kennis maken met iedereen uit ons netwerk en er zullen verschillende succesvolle ondernemers aan het woord komen.

Programma

09:30 – 10:15  Deuren open en informatiemarkt
 10:15 – 11:45  Welkomstwoord en plenaire sessie
 12:00 – 13:00  Lunch en informatiemarkt
 13:00 – 13:45  Eerste sessieronde
 14:00 – 14:45  Tweede sessieronde
 15:00 – 15:45  Ronde tafel gesprekken en informatiemarkt
 16:00 – 16:45  Derde sessieronde
 16:45 – 18:00  Informatiemarkt en netwerkborrel
 18:00 – 18:15  Einde King Connect

Meld je hier aan: https://www.king.eu/king-connect/ 

Nieuws

geplaatst: 20-12-2017

Nederland mist kansen, ICT-kennis politici te laag


Nederland mist kansen doordat politici in de huidige regering weinig of geen kennis hebben van technologie. Dat vinden Nederlandse ICT’ers, blijkt uit onderzoek van IT-platform AG Connect. Meer dan driekwart van de ICT’ers vindt het kennisniveau van politici redelijk laag tot laag. Zeventig procent vindt dat daardoor mogelijkheden over het hoofd worden gezien. AG Connect voerde het onderzoek uit samen met de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI). Dat gebeurde in het kader van het 50-jarig bestaan van het IT-platform.

Niemand van de ICT’ers vindt de ICT-kennis van politici hoog, slechts 1 procent vindt het kennisniveau redelijk hoog. Bijna twintig procent vindt het kennisniveau gemiddeld. 16 procent vindt inderdaad dat politici in het huidige kabinet te weinig ICT-kennis hebben, maar denkt ook het niet uitmaakt bij het maken van goed beleid. Slechts 2 procent vindt dat de huidige politici genoeg kennis hebben om de mogelijkheden te zien.

Mislukte ICT-projecten overheid
Het mislukken, uitlopen of duurder worden van ICT-projecten bij de overheid is een veelgenoemde uiting van het lage kennisniveau van politici. Onlangs nog stopte de overheid met de ontwikkeling van de Basisregistratie Persoonsgegevens, een project waar al 77 miljoen euro aan uitgegeven is. Dit was een project waardoor de registratie van burgergegevens en het uitwisselen ervan gemakkelijker zou worden. En juist ook op dit gebied zien ICT’ers kansen. “Een lappendeken met lappenmiddelen”, noemt een van de respondenten de digitale overheid. Nederland zou een voorbeeld moeten nemen aan Letland als het gaat aan e-overheid, zegt een ander.

Ook bij de bestrijding van files wordt door de overheid te weinig naar de mogelijkheden van technologie gekeken, zeggen de respondenten. Door auto’s zelf te laten rijden, wordt de afstand tussen auto’s kleiner en gebeuren minder ongelukken. ICT’ers noemen het zelfrijden van auto’s een voorbeeld van een technologie waar door politici te weinig naar wordt gekeken.
Een sector waar door een goede inzet van technologie geld kan worden bespaard is de zorg, zeggen de ondervraagden. Denk aan robotisering. Een van de respondenten zegt daarover: “zaken die niet direct met patiëntencontact te maken hebben, kunnen door robots worden overgenomen. Daardoor wordt de zorg goedkoper en tegelijkertijd houden zorgmedewerkers meer tijd over voor het patiëntencontact.” Ook monitoring op afstand van patiënten wordt genoemd.

Cybersecurity krijgt te weinig aandacht
“Het kabinet noemt al jaren in plannen dat technologie in zorg veel mogelijkheden biedt. Blijkbaar hebben ICT’ers niet genoeg vertrouwen in een goede toepassing ervan en vinden ze dat – hoewel de overheid er wel naar kijkt – dat kansen niet genoeg worden gezien en de implementatie ervan langzaam verloopt”, zegt content director Rian van Heur van AG Connect. “Hetzelfde geldt voor het onderwerp cybersecurity. Ook dit thema kreeg in het afgelopen regeerakkoord veel aandacht; er gaan tientallen miljoenen naar de bestrijding van cybercriminaliteit. Toch vindt meer dan tweederde van de ICT’ers vindt dat huidige regeerakkoord niet genoeg aandacht besteed aan ICT – hoewel er overigens in nog geen ander regeerakkoord zoveel aandacht voor het onderwerp is geweest.” Op de vraag aan welk onderwerp het regeerakkoord meer aandacht had kunnen besteden, antwoordt 28 procent cybersecurity. Andere thema’s die worden genoemd zijn investeringen voor ICT-innovaties of de aanwas van ICT-talent.

Ook het KNVI maakt zich zorgen over het lage kennisniveau van politici. De vakvereniging heeft het European Competence Framework (eCF) en ESCO omarmt dat helpt om duiding te geven aan competentieontwikkeling binnen het ICT-vakgebied. “Voor de overheid geldt dat juist deze hulpmiddelen beter kunnen worden ingezet. Professionals worden daarmee uitgedaagd om te blijven leren. Professionals worden daarmee ook in staat gesteld hun vakuitoefening te verbeteren. Het is hun taak om managers en politici goed te informeren over de besluiten die zij moeten nemen”, zegt KNVI-voorzitter Wouter Bronsgeest.

Het onderzoek van AG Connect in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) werd door 519 ICT’ers ingevuld.