Nieuws

geplaatst: 21-12-2017

Kom ook netwerken tijdens King Connect op 20 april

Hét netwerkevent van King Business Software in Rotterdam Ahoy! Kom je ook? En neem je ondernemers uit jouw netwerk ook mee? Jullie kunnen kennis maken met iedereen uit ons netwerk en er zullen verschillende succesvolle ondernemers aan het woord komen.

Programma

09:30 – 10:15  Deuren open en informatiemarkt
 10:15 – 11:45  Welkomstwoord en plenaire sessie
 12:00 – 13:00  Lunch en informatiemarkt
 13:00 – 13:45  Eerste sessieronde
 14:00 – 14:45  Tweede sessieronde
 15:00 – 15:45  Ronde tafel gesprekken en informatiemarkt
 16:00 – 16:45  Derde sessieronde
 16:45 – 18:00  Informatiemarkt en netwerkborrel
 18:00 – 18:15  Einde King Connect

Meld je hier aan: https://www.king.eu/king-connect/ 

Nieuws

geplaatst: 20-12-2017

Nederland mist kansen, ICT-kennis politici te laag


Nederland mist kansen doordat politici in de huidige regering weinig of geen kennis hebben van technologie. Dat vinden Nederlandse ICT’ers, blijkt uit onderzoek van IT-platform AG Connect. Meer dan driekwart van de ICT’ers vindt het kennisniveau van politici redelijk laag tot laag. Zeventig procent vindt dat daardoor mogelijkheden over het hoofd worden gezien. AG Connect voerde het onderzoek uit samen met de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI). Dat gebeurde in het kader van het 50-jarig bestaan van het IT-platform.

Niemand van de ICT’ers vindt de ICT-kennis van politici hoog, slechts 1 procent vindt het kennisniveau redelijk hoog. Bijna twintig procent vindt het kennisniveau gemiddeld. 16 procent vindt inderdaad dat politici in het huidige kabinet te weinig ICT-kennis hebben, maar denkt ook het niet uitmaakt bij het maken van goed beleid. Slechts 2 procent vindt dat de huidige politici genoeg kennis hebben om de mogelijkheden te zien.

Mislukte ICT-projecten overheid
Het mislukken, uitlopen of duurder worden van ICT-projecten bij de overheid is een veelgenoemde uiting van het lage kennisniveau van politici. Onlangs nog stopte de overheid met de ontwikkeling van de Basisregistratie Persoonsgegevens, een project waar al 77 miljoen euro aan uitgegeven is. Dit was een project waardoor de registratie van burgergegevens en het uitwisselen ervan gemakkelijker zou worden. En juist ook op dit gebied zien ICT’ers kansen. “Een lappendeken met lappenmiddelen”, noemt een van de respondenten de digitale overheid. Nederland zou een voorbeeld moeten nemen aan Letland als het gaat aan e-overheid, zegt een ander.

Ook bij de bestrijding van files wordt door de overheid te weinig naar de mogelijkheden van technologie gekeken, zeggen de respondenten. Door auto’s zelf te laten rijden, wordt de afstand tussen auto’s kleiner en gebeuren minder ongelukken. ICT’ers noemen het zelfrijden van auto’s een voorbeeld van een technologie waar door politici te weinig naar wordt gekeken.
Een sector waar door een goede inzet van technologie geld kan worden bespaard is de zorg, zeggen de ondervraagden. Denk aan robotisering. Een van de respondenten zegt daarover: “zaken die niet direct met patiëntencontact te maken hebben, kunnen door robots worden overgenomen. Daardoor wordt de zorg goedkoper en tegelijkertijd houden zorgmedewerkers meer tijd over voor het patiëntencontact.” Ook monitoring op afstand van patiënten wordt genoemd.

Cybersecurity krijgt te weinig aandacht
“Het kabinet noemt al jaren in plannen dat technologie in zorg veel mogelijkheden biedt. Blijkbaar hebben ICT’ers niet genoeg vertrouwen in een goede toepassing ervan en vinden ze dat – hoewel de overheid er wel naar kijkt – dat kansen niet genoeg worden gezien en de implementatie ervan langzaam verloopt”, zegt content director Rian van Heur van AG Connect. “Hetzelfde geldt voor het onderwerp cybersecurity. Ook dit thema kreeg in het afgelopen regeerakkoord veel aandacht; er gaan tientallen miljoenen naar de bestrijding van cybercriminaliteit. Toch vindt meer dan tweederde van de ICT’ers vindt dat huidige regeerakkoord niet genoeg aandacht besteed aan ICT – hoewel er overigens in nog geen ander regeerakkoord zoveel aandacht voor het onderwerp is geweest.” Op de vraag aan welk onderwerp het regeerakkoord meer aandacht had kunnen besteden, antwoordt 28 procent cybersecurity. Andere thema’s die worden genoemd zijn investeringen voor ICT-innovaties of de aanwas van ICT-talent.

Ook het KNVI maakt zich zorgen over het lage kennisniveau van politici. De vakvereniging heeft het European Competence Framework (eCF) en ESCO omarmt dat helpt om duiding te geven aan competentieontwikkeling binnen het ICT-vakgebied. “Voor de overheid geldt dat juist deze hulpmiddelen beter kunnen worden ingezet. Professionals worden daarmee uitgedaagd om te blijven leren. Professionals worden daarmee ook in staat gesteld hun vakuitoefening te verbeteren. Het is hun taak om managers en politici goed te informeren over de besluiten die zij moeten nemen”, zegt KNVI-voorzitter Wouter Bronsgeest.

Het onderzoek van AG Connect in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) werd door 519 ICT’ers ingevuld.

Nieuws

geplaatst: 20-12-2017

Dit zijn de 10 grootste ergernissen op kantoor


Slechte communicatie vanuit het management is bij uitstek de grootste ergernis op de Nederlandse werkvloer. Dit blijkt uit onderzoek van Intelligence Group en SchaalX onder ruim 3.500 professionals in loondienst. De meeste ergernissen zijn te wijten aan het gedrag van collega’s. Dus werknemers die als goed voornemen hebben om in 2018 een leukere collega te zijn, kunnen aan de slag om deze top 10 ergernissen te voorkomen:

1) Slechte communicatie vanuit het management
2) Collega’s die hun verantwoordelijkheid niet nemen
3) Collega’s die zich niet aan afspraken houden
4) Roddelende collega’s
5) Een rommelige werkruimte
6) Onprettig klimaat (te koud of te warm)
7) Lange vergaderingen
8) Collega’s die luidruchtig werken
9) Slechte koffie
10) (Telefoon)gesprekken van collega’s in dezelfde ruimte

De aanvoerder van de lijst toont aan dat het management de grootste veroorzaker is van ergernissen bij werknemers. Ingrid Schipper (managing partner SchaalX): “We horen het vaak van kandidaten die bij ons op gesprek komen. Het lijkt zo makkelijk en toch merk je in veel gevallen dat informatie niet goed doorkomt op de werkvloer en dat veroorzaakt onvrede bij de medewerkers. Aandacht voor het aanhaken van je medewerkers wordt nog steeds enorm onderschat door het management.”

- Kerstliedjes meezingen: liever niet
Vooral de jongere generatie (25-34 jaar) ergert zich enorm aan luidruchtige collega’s. Hoewel je misschien denkt dat deze generatie juist de volumeknop harder zet, blijkt het tegenoverstelde waar. Dus, blèr jij op je werk ongegeneerd mee met de Skyradio Christmas songs in het bijzijn van je jongere collega? Dan kun je beter even je oortjes inpluggen en in gedachten meezingen.

- Slappe bak of koffiepoeder
De meeste Nederlanders moeten hier niet aan denken. Van de mensen die zich aan slechte koffie ergeren, zijn het de mannen bij wie de ergernis het grootst is (78%). Bij vrouwen is die ergernis een stuk minder groot (22%). Verder is de ergernis aan slechte koffie bovengemiddeld groot bij mensen onder de 35 jaar.

- Lange vergaderingen niet weggelegd voor 50+’ers
Ellenlange vergaderingen waar maar geen einde aan komt: juist 50+’ers ergeren zich hier groen en geel aan. Laat hen maar gewoon hun werk doen en kom niet aan met een dag vol vergaderingen, daar wordt je oudere collega echt niet happy van.

 

Nieuws

geplaatst: 06-12-2017

Gouden Green Key voor Vineyard Catering

Vineyard Catering kreeg als eerste partycateraar in Nederland een gouden Green Key-certificering.

Deze Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Volgens de beoordelaar doen bedrijven met een Green Key-keurmerk er alles aan om het milieu te sparen zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de wet- en regelgeving vereist.

Voor Vineyard is het een beloning voor de inspanningen van de afgelopen jaren. Zo wordt bijvoorbeeld de restwarmte van keukenapparatuur gebruikt om het gebouw op te warmen en water te verwarmen waarmee wordt gekookt. Daarnaast maakt Vineyard gebruik van moderne waterbesparende en ergonomische apparatuur. Ook op het gebied van inkoop staan duurzaamheid en kwaliteit voorop. Er wordt uitsluitend gekozen voor seizoensgebonden ingrediënten die uit de buurt komen.

Algemeen directeur Jurgen van Wijngaarden is blij met de certificering: “Dat we bij de bouw van onze keuken gekozen hebben voor een duurzaam werkproces was heel bewust. Dat nu ook uit de benchmark van Green Key blijkt dat we gemiddeld 25% minder energie verbruiken dan vergelijkbare locaties is met recht een kroon op het werk.”

Vineyard werkt op ongeveer twintig locaties in Nederland, waaronder TivoliVredenburg, de Ziggo Dome, AFAS Live, Nyenrode Business Universiteit, Kasteel de Haar en het Muiderslot. Ook op bedrijfs- en privélocaties verzorgt Vineyard cateringconcepten die passen bij doelgroep en locatie.

Nieuws

geplaatst: 06-12-2017

Zonnecarports bij Utrechtse Jaarbeurs

Het duurzame wijkenergiesysteem Smart Solar Charging breidt uit met twee zonnecarports in het Utrechtse Beurskwartier. Op 6 december nam Jaarbeurs de energieopwekkende parkeeroverkappingen in gebruik die samen ruimte bieden voor twintig elektrische auto’s en laadpalen.

Het dak van de carports bestaat uit 150 zonnepanelen, waardoor lokaal opgewekte energie direct geladen wordt in auto’s van bezoekers van het Beurskwartier. De uitbreiding van Smart Solar Charging is onderdeel van een grootschalige, duurzame herontwikkeling van het stationsgebied in Utrecht.

De zonnecarports zijn een volgende stap voor Smart Solar Charging in Utrecht. Het is een proefopstelling, om ervaringen op te doen voor het combineren van duurzame energie en mobiliteit in de regio. De ambitie is om maar liefst 25.000 m2 zonnepanelen te koppelen aan duizend laadpunten in verschillende Utrechtse gemeenten.

Het project Smart Solar Charging wordt uitgevoerd door een consortium onder leiding van penvoerder Utrecht Sustainability Institute en technisch projectleider LomboXnet. In het consortium werken verder Last Mile Solutions, We Drive Solar, New Solar, The People Group, Jedlix en Stedin samen met Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht. De realisatie van de proeftuin bij Jaarbeurs wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht, provincie Utrecht, Jaarbeurs, Energiefonds Utrecht, Scholt Energy Services en Economic Board Utrecht. Het project is mogelijk dankzij een subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) Kansen voor West II, dat gericht is op het versterken van de regionale concurrentiekracht en het vergroten van de werkgelegenheid.

Foto: Robin Berg

Nieuws

geplaatst: 06-12-2017

Informed Consulting naar Woerden

IT-bedrijf Informed Consulting richt zich op het ontwikkelen en implementeren van EIM (Enterprise Information Management) oplossingen voor de farmaceutische industrie en overheid. Het aanvankelijk op Lage Weide gevestigde bedrijf is de afgelopen jaren flink gegroeid en zocht een geschikt pand voor verdere ontwikkeling.

Daartoe sloot Informed Consulting een langjarige huurovereenkomst voor een pand op een zichtlocatie aan de Vijzelmolenlaan in Woerden. Het gebouw omvat zo’n 1.270 m2 en beschikt over 26 parkeerplaatsen. Informed Consulting betrok haar nieuwe huisvesting 1 december. Directeur Jeroen Jansen: “Het nieuwe pand geeft de perfecte uitstraling aan ons ambitieuze bedrijf. We zijn er erg blij mee.” De verhuurder werd in deze transactie geadviseerd door IJsselstreek Zakelijk.

Nieuws

geplaatst: 06-12-2017

Videocursussen over gameondernemerschap

Dutch Game Garden kondigt de release aan van Game Garden Academy, een portfolio van videocursussen over game business voor startende ontwikkelaars en studenten. De cursussen worden internationaal verkocht via online videocursusplatform Udemy.

De cursussen van Game Garden Academy bevatten basisinformatie en tips over onderwerpen waar ontwikkelaars met een eigen bedrijf mee te maken krijgen: ondernemerschap, marketing, pr, financiën, pitchen, teamdynamiek en meer. Deze onderwerpen komen niet of nauwelijks aan bod bij gameopleidingen terwijl veel afgestudeerden een eigen gamestudio oprichten. Ondernemerschapsvaardigheden zijn dan belangrijk om de studio succesvol te laten zijn.

“We hebben de afgelopen jaren heel veel verschillende bedrijven geholpen met ondernemerschap,” zegt Eline Muijres, Communications Manager van Dutch Game Garden. “We hebben gezien waar ontwikkelaars moeite mee hebben en waar ze succes hebben geboekt. De kennis en ervaring die we hebben verkregen, delen we lokaal in ons incubatieprogramma. Via Game Garden Academy kunnen we deze kennis delen op een internationaal platform en daarmee wereldwijd startende gameontwikkelaars helpen.”

Nieuws

geplaatst: 04-12-2017

Concepten Carrousel wint FD Gazellen Award

Ieder jaar reikt Het Financieele Dagblad de FD Gazellen uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Alle ondernemingen die de afgelopen drie boekjaren minstens 20% omzetgroei hebben behaald, mogen zich FD Gazelle noemen. Creatief e-commerce bedrijf Concepten Carrousel, bekend van onder andere mooze.nl, hipdesign.nl, fuif.nl en Hippe-Geboortekaartjes.nl, mocht dit jaar haar eerste Award verwelkomen.

De FD Gazellen Award wordt toegekend aan bedrijven die zich onderscheiden door een snelle maar gezonde groei, duidelijke focus, innoverend vermogen en planmatig werken. Concepten Carrousel voldeed ruimschoots aan de eisen en mocht een award meenemen. Het bedrijf werd in 2011 opgericht door Mark van Heusden en Sietze van der Wal, en groeide gestaag door. De afgelopen jaren lanceerde Concepten Carrousel verschillende sites waaronder drukwerkportal mooze.nl, en werd het kaartenlabel hipdesign.nl aan het portfolio toegevoegd. De verwachting voor 2018 geldt dat de Concepten Carrousel wederom in aanmerking komt voor een FD Gazellen Award.

Nieuws

geplaatst: 21-11-2017

IT-Staffing wint aanbesteding De Belastingdienst


De Belastingdienst heeft IT-Staffing wederom geselecteerd als een van de voorkeursleveranciers voor het tijdelijk ter beschikking stellen van ICT professionals. De overeenkomst gaat in per 1 januari 2018 en heeft een looptijd van 4 jaar. De andere leveranciers zijn SQL Integrator BV, LINKIT BV, Capgemini Nederland BV, Between, Seven Stars in combinatie met Brunel, Myler B.V., Atos Nederland, CIMSOLUTIONS BV in combinatie met Verdonck, Klooster & Associates en met SLTN IT Professionals BV, Ordina Nederland BV, OV Software BV en Harvey Nash. De geraamde totale van de opdracht bedraagt 80.000.000 euro (exclusief btw) per jaar en kent een looptijd van vier jaar.

IT-Staffing wordt verantwoordelijk voor het werven, pre selecteren en aanbieden van gekwalificeerde kandidaten binnen het door de Belastingdienst gehanteerde ‘Kwaliteitsraamwerk voor de Informatievoorziening’. IT-Staffing zorgt daarnaast voor de volledige contractuele, administratieve en financiële afhandeling die aan de inzet van deze kandidaten verbonden is.
“Momenteel zijn wij één van de huidige leveranciers bij de Belastingdienst. Wij zijn daarom zeer verheugd met de gunning en dat wij onze dienstverlening kunnen continueren”, aldus Peter Gram, Business Unitmanager Staffing Services.

Over De Staffing Groep
De Staffing Groep gelooft in de kracht van de flexibele schil bij organisaties als het gaat om innovatie, slagkracht en flexibiliteit. De Staffing Groep helpt organisaties om deze flexibele schil optimaal in te zetten. Met haar drie labels is De Staffing Groep een van de grootste leveranciers van expertise en capaciteit van Nederland. Het grootste label is IT-Staffing, gespecialiseerd in detachering van IT-specialisten. IP-Staffing is expert op flexibel inzetbare professionals op het gebied van Human Resources, Legal, Financials, en Marketing en Communicatie. De consultants van GP-Staffing zijn gespecialiseerd in verschillende management- en beleidsterreinen en weten de weg in politiek-bestuurlijk Nederland.

De Staffing Groep had in 2016 een omzet van 391 miljoen euro en is gevestigd te Nieuwegein.

Nieuws

geplaatst: 14-11-2017

Mkb-ondernemer vaakst slachtoffer van malware


Malware (30 procent), ransomware (17 procent) en phishing (10 procent) zijn de meest voorkomende vormen van cybercrime waardoor mkb-ondernemers worden getroffen. In totaal zegt 1 op de 5 ondervraagde mkb’ers wel eens het slachtoffer geweest van cybercriminaliteit. Dat blijkt uit onderzoek van het Lectoraat Cybersecurity in het mkb van de Haagse Hogeschool, dat in samenwerking met MKB-Nederland is uitgevoerd in twintig branches.

Het onderzoek van het nieuwe lectoraat van de Haagse Hogeschool, dat onder leiding van lector dr. Rutger Leukfeldt officieel van start is gegaan, laat onder meer zien dat bedrijven met meer dan 50 medewerkers significant vaker (39,1 procent van deze groep) slachtoffer zijn dan bedrijven tussen de 10 en 50 medewerkers (21,8 procent) en bedrijven van 1 tot 10 medewerkers (15,1 procent). Hoewel malware, ransomware en phishing in het mkb vaker voorkomen dan bijvoorbeeld hacking (7 procent), DoS-aanvallen (5 procent), afpersing (3 procent) en identiteitsmisbruik (3 procent), gaat het in absolute zin ook bij deze vormen van cybercrime nog altijd om grote aantallen bedrijven die erdoor worden getroffen.