Nieuws

geplaatst: 16-02-2018

Inschrijving Healthy Urban Office Challenge geopend

In het kader van de Healthy Urban Office Challenge (HUOC) gaan de regio’s Utrecht en Amersfoort in 2018 opnieuw op zoek naar de meest inspirerende projecten op weg naar groene, gezonde en slimme kantoren. Inschrijven kan tot en met 11 april.

Warmtebouw was in 2017 winnaar van de eerste Healthy Urban Office Challenge. De bokaal staat bij de receptie. “We gebruiken de prijs bijvoorbeeld als extra plus in onze promotieactiviteiten,” zegt directeur Herman Schiltkamp. De challenge leverde het familiebedrijf ook nieuwe samenwerkingspartners en veel extra kennis op.

De inzendingen worden beoordeeld aan de hand van zeven criteria: Energie, Circulair, Mobiliteit, Gezondheid, Groen, Slim en Borging in de organisatie. De winnaar ontvangt naast publiciteit en een trofee net als vorig jaar een prijzenpakket met producten en diensten die helpen de duurzaamheidsambities verder te realiseren.

Initiatiefnemers van de challenge zijn de provincie Utrecht, gemeente Utrecht, gemeente Amersfoort en de Economic Board Utrecht. Meer informatie is te vinden in de HUOC 2018 FAQ. Het aanmeldformulier kunt u hier downloaden.

Nieuws

geplaatst: 16-02-2018

Van speeddate naar werkplek

Horecastudenten en -bedrijven ontmoetten elkaar op 13 februari in het Facility, Horeca en Travel college in Nieuwegein. Daar vond op initiatief van ROC Midden Nederland een groot aantal speeddates plaats.

Ruim zeventig regionale bedrijven waren aanwezig om kennis te maken met potentiële stagiaires of werknemers. In verschillende rondes presenteerden de studenten en de bedrijven zichzelf aan elkaar via korte gesprekken. Met deze speeddates hoopt ROC Midden Nederland het aantal openstaande mbo-vacatures terug te dringen.

Alleen al in de horeca- en recreatiesector waren vorig jaar tussen februari en augustus bijna 50.000 openstaande vacatures. Aanwezige restaurants als Vroeg uit Bunnik, hotelketen Van der Valk, Brothers Horeca Groep, Hotel Restaurant de Nederlanden en Okura uit Amsterdam zijn hard op zoek naar goede horecastudenten. Ook Ralph Klaare, eigenaar van restaurant De Schildkamp, schoof aan tijdens de speeddates. “Het bedrijfsleven staat te springen om goede horeca mbo’ers.”

Nieuws

geplaatst: 15-02-2018

Hillenaar Outdoor wint concessie provincie Utrecht


Hillenaar Outdoor exploiteert voortaan Abri panelen in de provincie Utrecht. Het bedrijf heeft daarvoor een Europese aanbesteding gewonnen. De betreffende media zijn voor adverteerders per direct inzetbaar via Hillenaar Outdoor. "Het is een belangrijke uitbreiding van ons netwerk”, aldus Hillenaar COO Jan Wichers. "We groeien heel erg snel. Ook deze concessie is daar weer een voorbeeld van. En het einde is nog lang niet in zicht."

De concessie heeft betrekking op 110 Abri panelen die voorzien zijn van reclamevakken, vertelt Wichers. "Ze staan langs provinciale wegen op strategische plaatsen. Het bereik is dan ook groot en voor adverteerders relevant." Hillenaar Outdoor is een ambitieus bedrijf. "We hebben meer dan 25 jaar ervaring maar de huidige onderneming bestaat sinds 1 november. Nu al beschikken we over een groot netwerk met een sterk bereik. Dat wordt de komende maanden alleen maar sterker. Er loopt veel." Digitale innovatie is belangrijk voor Hillenaar Outdoor. ,,Dat is de toekomst”, stelt Wichers. ,,We exploiteren op dit moment al digitale media in Scheveningen en Leiden. Op korte termijn komen daar 6 Digitale Reclamemasten langs snelwegen bij.” Ook als het gaat om jongeren dan is Hillenaar Outdoor innovatief. ,,We bieden adverteerders ons TENQ netwerk aan. Dit bestaat uit bijna 200 digitale schermen die – in combinatie met een waterkoeler – op vrijwel alle middelbare scholen van Nederland te vinden zijn.”

Over Hillenaar outdoor
Hillenaar Outdoor is inmiddels de snelst groeiende out-of-home exploitant van Nederland. ,,In maart betrekken we een nieuw kantoorpand in Leiderdorp. Dat is nodig omdat we op onze huidige locatie in Oegstgeest uit onze voegen groeien. Er komt bovendien voortdurend nieuw personeel bij. Zowel op sales, marketing als operationeel gebied.” Op dit moment is Hillenaar Outdoor vooral in de randstad erg sterk. "Ook in de rest van het land vergroten we onze slagkracht snel.” Dat gaat niet ten koste van de kernwaarden van het bedrijf. "Service, flexibiliteit en maatwerk waren, zijn en blijven essentieel. We koesteren onze relaties en doen er alles aan om succesvolle campagnes te realiseren. Voor elke doelgroep. En zowel voor grote als kleine adverteerders."

Kijk ook op: www.hillenaar.com 

Nieuws

geplaatst: 31-01-2018

Frank Stavenuiter directeur Nefkens Midden

Frank Stavenuiter wordt per 1 februari directeur van Peugeot-dealer Nefkens Midden. Stavenuiter (48) heeft ruime ervaring binnen de automotivebranche. Hij was langjarig werkzaam als directeur van Peugeot- & Citroën dealer Van Hunnik Autogroep. Het meest recent was Stavenuiter operationeel directeur bij Wassink Autogroep.

Met negen dealerlocaties in Midden-Nederland is Nefkens Midden de grootste Peugeot-dealer van Nederland.

Nieuws

geplaatst: 26-01-2018

Nominatie voor marketing Utrecht Region

De “Regiomarketinstrategie internationaal toerisme” van regio Utrecht is een van de drie genomineerden voor de Nationale Citymarketing Award. De prijs wordt op 6 februari uitgereikt door Netwerk Citymarketing Nederland tijdens het jaarlijkse congres.

Een toerist die de stad Utrecht bezoekt is interessant voor de regio en andersom. Met dit uitgangspunt hebben city- en regiomarketingorganisaties een gezamenlijke toeristische marketingstrategie ontwikkeld voor “Utrecht Region”: het gebied van Bunschoten tot aan Leerdam en van Woerden tot aan Amersfoort/Woudenberg.

Deze regio wordt in het geheel als één toeristische bestemming gepositioneerd. Doelstelling is om nieuwe bezoekers aan te trekken en bezoekers die al in de regio zijn meer te spreiden over het gebied. Vanaf 1 maart 2018 worden marketingmiddelen ingezet bij het bereiken van toeristen uit Duitsland, België en Nederland met interesse in citytrips, erfgoed, fietsen en wandelen.

Nieuws

geplaatst: 22-01-2018

Jacqueline Vaessen General Manager Nexstep

Jacqueline Vaessen treedt per 1 februari aan als General Manager bij Nexstep, Nationaal Platform voor Hergebruik & Ontmanteling. Zij wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en de verdere uitbouw van de vereniging die als ambitie heeft om samenwerking op het gebied van hergebruik en ontmanteling van olie- en gasinfrastructuur in Nederland te stimuleren.

Vaessen is ingenieur Chemische Technologie en heeft een Bachelor in psychologie. Zij startte haar carrière bij Shell en was later onder meer regiodirecteur voor Utrecht en Flevoland bij innovatienetwerk Syntens. Sinds 2015 is Jacqueline Vaessen ook Statenlid voor de Provincie Utrecht en woordvoerder voor energie en economie.

Nexstep is een initiatief van EBN, deelnemer namens de Nederlandse Staat in alle Nederlandse olie- en gasprojecten, en NOGEPA, branchevereniging voor olie- en gasproducenten in Nederland.

Nieuws

geplaatst: 17-01-2018

'Arbeidsvraag kan niet altijd 'binnenlands' worden ingevuld'

Overheid, werkgevers- en werknemersorganisaties moeten zich gezamenlijk inspannen om mensen die in Nederland langs de kant staan aan het werk te helpen. Maar bedrijven kunnen goede redenen hebben om óók buitenlandse werknemers aan te nemen. Dat zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW op de kritiek van het CNV op het aannamebeleid van bedrijven.
 
Volgens CNV-voorzitter Maurice Limmen moeten werkgevers investeren in vakmensen via opleiding en vaste contracten, en daarnaast kijken naar het onbenutte arbeidspotentieel van onder meer ouderen en arbeidsbeperkten. MKB-Nederland en VNO-NCW zeggen ook met hun leden te kijken naar het beter aanboren van dat potentieel, maar wijzen erop dat 'acute tekorten op de arbeidsmarkt niet altijd aansluiten op de groep die aan de kant staat'.
 
Vrij verkeer
De ondernemersorganisaties wijzen er verder op dat er nu eenmaal vrij verkeer van personen in de Europese Unie is. 'En voor bepaald schaars talent is het soms nodig om mensen van elders te werven. Het is zeer branchespecifiek wat de mogelijkheden zijn.'

Nieuws

geplaatst: 17-01-2018

Duetz Kleding neemt 17 Adam Brandstores over

Familiebedrijf Duetz Kleding uit Zeist neemt per 1 maart de helft van de Adam Brandstore vestigingen over uit het faillissement van McGregor. Alle veertig medewerkers in de betreffende filialen gaan mee. De Adam Brandstores behouden voorlopig hun naam.

Met de overname breidt Duetz de bestaande activiteiten - zes winkels - fors uit. “We groeien in één keer van servet naar tafellaken,” zegt directeur Pim Duetz. Volgens hem slaat zijn bedrijf door de overname vier vliegen in één klap. “We bereiken snel meer klanten in het middensegment, we realiseren een brede landelijke aanwezigheid door de ontwikkeling van ons eigen online platform in combinatie met de winkels, we versterken de winstgevendheid van de groep door betere afspraken met leveranciers en last but not least: we kunnen de klant nog beter bedienen dan nu het geval is.”

De financiering van overnamesom, restyling, voorraden en digitale techniek kent drie pijlers. Een deel wordt gefinancierd door de familie Duetz, een deel met leverancierskrediet en een deel door crowdfunding. Via het platform van Collin Crowdfund werd in slechts 12 uur tijd ruim € 1,2 miljoen opgehaald.

Nieuws

geplaatst: 11-01-2018

Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal gelanceerd

Tweehonderd leden en genodigden kwamen 8 januari naar de Nieuwjaarsbijeenkomst van Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV). Het was een historisch moment, zo gaf voorzitter Wim Werkman aan. Door het samengaan van de Coöperatieve Verenigingen van de vijf Veenendaalse bedrijventerreinen en de Bedrijvenkring Veenendaal is een collectief met ruim 720 aangesloten bedrijven ontstaan: de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV).

“Decentraal blijven we op de bedrijventerreinen doen wat van belang is voor de bedrijven daar: zorgen voor een veilig, schoon, kwalitatief hoogstaand en goed bereikbaar bedrijventerrein. Centraal gaat het om belangenbehartiging richting bijvoorbeeld lokale en regionale overheden en positionering in de FoodValley,” aldus Werkman. Hij benoemde een aantal uitdagingen voor 2018, waaronder het verkiezingsdebat in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, meer aandacht van de Provincie Utrecht voor het Utrechtse deel van de FoodValley (Veenendaal, Rhenen en Renswoude), het omschakelen naar circulair ondernemen, verbetering van de relatie arbeidsmarkt/onderwijs en het blijven stimuleren van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Vervolgens onthulde Werkman samen met de voorzitter van het Platform Bedrijventerreinen René van Holsteijn het nieuwe logo en de nieuwe website www.boveenendaal.nl. En werd het glas geheven op een gezond en succesvol 2018, onder andere samen met burgemeester Piet Zoon.

Nieuws

geplaatst: 08-01-2018

Op 3 hectaren, 3 dagen, alles voor de werkplek

Drie  dagen  lang, van  woensdag  24  tot en met  vrijdag  26 januari 2018, staat de Jaarbeurs in Utrecht in het teken van alles wat er met facilitair management en gebouwbeheer te maken heeft. Inmiddels biedt de vakbeurs alweer 20 jaar een podium aan haar standhouders om hun kennis, ervaring en innovaties te delen met de tienduizenden professionals die ieder jaar de beurs bezoeken.

Breed vakgebied
Met facilitair en gebouwbeheer richt de vakbeurs zich op een breed vakgebied waar veel gerelateerde onderwerpen onder vallen. Denk hierbij aan onderwerpen van afwezigheidsregistratie, beveiliging, catering, circulair faciliteren, digitale informatievoorziening, groen op de werkplek, gevel, klimaatbeheersing en liftinstallaties tot receptie, sluitwerken, terreinbeheer, verhuizen en zonwering. 

Voor meer informatie over de vakbeurs en gratis toegang: www.vakbeursfacilitair.nl