Nieuws

geplaatst: 21-03-2018

Drie nominaties voor Parc Broekhuizen bij World Travel Awards

De World Travel Awards 2018 worden wel de Oscars van de reisindustrie genoemd. Parc Broekhuizen haalde niet minder dan drie nominaties binnen.

Het landgoed in Leersum is genomineerd in de categorieën Europe’s Leading Boutique Hotel, Netherlands’ Leading Boutique Hotel en Netherlands’ Leading Design Hotel. De winnaars worden gekozen via publiekstemmen via internet en wereldwijde expert-stemmingen uit de sector. De uitslagen worden bekendgemaakt tijdens het World Travel Awards Europe Gala op 30 juni in Athene.

Eind vorig jaar werd Parc Broekhuizen al onderscheiden met een award voor Best Hotel Design tijdens de Entree Awards 2017.

Nieuws

geplaatst: 19-03-2018

Bedrijven verzorgen aftrap JINC Nieuwegein


In totaal negen bedrijven en instellingen stellen op 22 maart 2018 hun deuren open voor de leerlingen van het Oosterlicht College. Het gaat om Ordina, Gemeente Nieuwegein, Verweij, ArgoAdvies, MSO, Active Ants, SportID, XPO en Portiva. De jonge deelnemers gaan hier op verschillende afdelingen aan het werk, waardoor ze ervaren wat het werk inhoudt en welke beroepen er allemaal zijn.  Doel is de leerlingen beter in staat te stellen een keuze te maken voor een vervolgopleiding. Dit is belangrijk, want veel vmbo’ers kiezen een mbo-studie die niet bij ze past. En dat zorgt weer voor schooluitval en studievertraging. 

Deze Bliksemstage is de eerste activiteit in Nieuwegein. Later dit schooljaar zullen nog 105 vmbo-leerlingen een Sollicitatietraining krijgen. Hierbij laten mensen uit het bedrijfsleven tijdens rollenspellen zien hoe je een goed sollicitatiegesprek voert. Dit vergroot de kans van de jongeren op een goede bijbaan of stageplek.

Effectieve aanpak kansenongelijkheid 
Projectleider Pauline Slavenburg van JINC staat te trappelen om het startsein te geven voor de eerste Bliksemstages. ,,In Nieuwegein groeien veel kinderen op die niet de kansen krijgen die ze verdienen. We willen hun een steuntje in de rug geven, want zij hebben net zoveel talent als iedereen. Landelijk gezien bereikt JINC ruim 45.000 jongeren per jaar, met name leerlingen uit wijken met sociaaleconomische achterstand. Door die ervaring weten we dat onze aanpak effectief is.” 

JINC heeft een landelijke samenwerking met Adecco, waardoor de start in Nieuwegein mede mogelijk wordt gemaakt. Sales Consultant Lotte Cooke ziet de aftrap met vertrouwen tegemoet: "'Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan', zei Pippi Langkous. Kijk eens verder dan iemand zijn opleiding en ervaring en kijk naar de persoon. Wij zijn ontzettend trots dat wij een landelijke samenwerking hebben met Jinc en een steentje bijdrage door ons netwerk te benaderen voor initiatieven zoals de bliksemstages. Jongeren laten zien dat er heel veel mogelijk is als je de wil hebt en bereid bent er hard voor te werken.’’
 

Nieuws

geplaatst: 16-03-2018

Vapiano opent tiende restaurant in Utrecht


De innovatieve restaurantketen Vapiano opent op 15 maart 2018 haar tiende vestiging in Nederland. Utrecht wordt toegevoegd aan het portfolio van negen restaurants in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Tilburg, Eindhoven, Groningen en Almere. In het vernieuwde Hoog Catharijne kunnen gasten bij Vapiano genieten van versbereide Italiaanse gerechten als huisgemaakte pasta, steenovenpizza’s en salades. Het restaurant biedt tevens een optie tot Take Away voor (trein)reizigers.

Het succes van Vapiano is te wijden aan de vernieuwende eetbelevenis waarbij versheid, transparantie en kwaliteit voorop staan. Elke dag worden de gerechten vers bereid, waaronder de tien soorten pasta (waarvan twee volkoren). Sinds kort serveert Vapiano in alle filialen in Nederland ook glutenvrije pasta en pizza. De pasta wordt dagelijks zichtbaar voor de gasten in de open Manifattura vers gedraaid. De gerechten worden vervolgens door een Vapianist snel en volgens de specifieke persoonlijke wensen van de gast ter plekke bereid. Het handige bestelsysteem van Vapiano geeft de gasten alle vrijheid. Bij binnenkomst ontvangt de gast een pasje waarop alle bestellingen elektronisch worden bijgeschreven. Na afloop kan alles gemakkelijk en snel in één keer bij de kassa worden afgerekend. Vapiano richt zich op een brede doelgroep, van jong tot oud, van gezinnen tot studenten. Voor trendsetters en fijnproevers op zoek naar vers bereide gerechten en ontspanning: het typische Mediterrane gevoel in een moderne omgeving. Ook de aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding spreekt velen aan; voor een pasta, salade of pizza betaalt men tussen de € 4,50 en €10,50. Vapiano biedt een perfecte combinatie van vers, smakelijk, snel en betaalbaar. Alle maaltijden zijn daarbij ook geschikt voor thuis.

Sfeervol design
Iedere Vapiano wordt gekenmerkt door een stijlvol urban design interieur ontworpen door de Milanese ontwerper Matteo Thun. Eyecatchers als een honderd jaar oude olijfboom, een green wall van groene beplanting en fijngesneden eikenhouten meubilair geven de vestiging in Utrecht een natuurlijke uitstraling. Lange tafels en banken nodigen uit tot sociaal contact en een ongedwongen
samenzijn met vrienden, familie of gewoon met andere gasten. De decoratieve elementen zoals verse kruiden, sfeervolle zwart/wit foto’s en rode kleuraccenten versterken de versheid en authenticiteit waar Vapiano voor staat.

Het nieuwe restaurant in Hoog Catharijne telt 531 zitplaatsen verdeeld over 1.300 vierkante meter met twee verdiepingen. Op de begane grond en naast de uitgang van Utrecht Centraal kunnen gasten terecht voor de Take Away, op de eerste verdieping bevinden zich de keuken en het restaurant, op de tweede verdieping is er een zonnig dakterras. Het team van circa 80 Vapianisti staat onder leiding van Vijay van der Vliet.

Adres
Stationsplein 4 
3511 ED Utrecht 
Tel.: 030-2006930

Nieuws

geplaatst: 15-03-2018

Nationale Meeting Award voor Postillion Hotel Utrecht Bunnik


Postillion Hotel Utrecht Bunnik sleepte de Nationale Meeting Award 2018 in de wacht. Het hotel mag zich de “Beste meeting- en eventlocatie van Nederland” noemen in de categorie XXL. Dit zijn locaties met een capaciteit van meer dan 500 personen. De jury was onder de indruk van de gastvrijheid bij Postillion Hotel Utrecht Bunnik: "Die wordt hier echt met een hoofdletter geschreven. Je voelt je welkom, wordt onthaald als speciale gast en je voelt je daardoor bijzonder. De concepten Brainfood, Brain Breaks en Meetinghost staan ook echt in dienst van de gast.”

General manager Lodewijk van Grootel nam de prijs in ontvangst: “We hebben hier met het hele team hard voor gewerkt - en dat zullen we ook blijven doen. Ons streven is om volgend jaar weer in de finale te staan.”

De Nationale Meeting Award is een initiatief van Meeting Magazine, MeetingReview, Vergaderhamers, CLC-Vecta en EventSummit. Er wordt gestreden in een vijftal categorieën.

Op de foto: Lodewijk van Grootel neemt namens Postillion Hotel Utrecht Bunnik de award in ontvangst (Foto Virgenie van Kessel).

Nieuws

geplaatst: 15-03-2018

Vestiging Pouw Banden op Het Klooster


Pouw Banden opent half november de deuren van een nieuwe vestiging in Nieuwegein op bedrijvenpark Het Klooster. Het autobandenbedrijf richt zich op de zakelijke markt en heeft al een vestiging in Utrecht. Op 14 maart ondertekenden wethouder Johan Gadella en Michael Pouw de koopovereenkomst voor een bouwkavel. “Op ons duurzame bedrijvenpark kan het bedrijf zijn droom verwezenlijken door 100% CO2-neutraal te bouwen,” meldt de wethouder. Het deel van Het Klooster waar de nieuwbouw voor Pouw Banden komt, raakt al aardig vol. “Een ander bedrijf slaat er nu de eerste paal. Maar er zijn nog steeds kavels te koop,” aldus Gadella.

Het Klooster ligt in de driehoek van de autowegen A2, A12 en A27. Er is ruimte voor allerlei soorten bedrijvigheid, variërend van mkb tot transport, logistiek en distributie. “Het is een bewuste keuze om op dit bedrijvenpark een tweede vestiging te beginnen door de fantastische bereikbaarheid en het duurzame karakter,” aldus Michael Pouw.

Op de foto Michael Pouw, directeur Pouw Banden en wethouder Johan Gadella.

 

Nieuws

geplaatst: 12-03-2018

Grip op administratiekosten met Adfir


Administratie- en accountantskosten vormen voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf ieder jaar vaak een forse kostenpost. Ook de transparantie van de bestede uren laat nogal eens te wensen over. Adfir, administratief & fiscaal dienstverleners vindt dat dit anders kan. "Met variabele en transparante tarieven die afhankelijk zijn van de grootte van de administratie en meegaan met de ontwikkeling van de onderneming", aldus Willem Ravenhorst, eigenaar van Adfir. "En daarnaast vaste tarieven voor veel voorkomende werkzaamheden. Met onze online module op www.adfir.nl kunnen cliënten vooraf zelf berekenen wat de kosten zullen worden.  Zij weten zo precies wat zij kunnen verwachten en komen niet voor verrassingen te staan." 

Full service dienstverlener
Adfir is een nieuw full service administratief en fiscaal dienstverlener voor ondernemers in het MKB, DGA’s, beoefenaars van vrije beroepen en eigenaren pensioen of stamrecht B.V.’s in de regio’s Amsterdam, Utrecht en Amersfoort. Ravenhorst: "Zij kunnen voor hun boekhouding, financiële administratie, belastingaangiften en personeels- en pensioenzaken bij ons terecht." Geheel, gedeeltelijk of op maat. Van het opzetten en verwerken van de administratie, het opstellen van de jaarrekening (balans-, winst- en verliesrekening), kwartaal- en tussentijdse rapportages tot aangiften BTW, inkomsten-, vennootschaps- en loonbelasting. Maar ook wet- en regelgeving met betrekking tot belastingheffingen en eventuele bezwaarschriftprocedures. Als ondernemers alleen een controle willen op de administratie die zij zelf in een boekhoudsysteem hebben ingebracht is dat ook mogelijk’. 

Ervaren, persoonlijk en open
Ravenhorst is een gedreven ondernemer, met een jarenlange ervaring in de administratieve dienstverlening voor het klein MKB bedrijf. "Bij Adfir werken we met een team betrokken en deskundige medewerkers vanuit onze kantoren in Amsterdam, Utrecht en Amersfoort. We zijn hierdoor goed bereikbaar en garanderen de continuïteit van onze dienstverlening. Naast onze scherpe en transparante tarieven onderscheiden we ons door de persoonlijke en open relatie die we onderhouden met onze cliënten. We hechten aan een goed en duurzaam contact en we willen van toegevoegde waarde voor hen zijn. Niet alleen met parate en actuele kennis van administratieve processen en fiscale- en sociale wetgeving. Wij denken ook graag pro actief met hen mee en adviseren hen over hun fiscale positie."

Personeelsdiensten en pensioenberekeningen
Voor ondernemers met personeel in dienst verzorgt Adfir afhankelijk van de fase en ontwikkeling van de onderneming adviserende, ondersteunende of uitvoerende diensten. Van het verwerken van de salarisadministratie, het opstellen van arbeidscontracten en loonstroken tot de begeleiding bij ontslagaanvragen. Ravenhorst: "Vanaf 1 juli 2017 is het niet langer mogelijk pensioen in eigen beheer te hebben. DGA’s of eigenaren B.V.’s die pensioen in hun eigen onderneming hebben opgebouwd kunnen bij ons terecht voor advies over het bevriezen, afkopen, omzetten of afstorten hiervan."

Soepele overstapservice
Ravenhorst: "We merken dat veel ondernemers het moeilijk vinden om over te stappen naar een ander administratie- of accountantskantoor. Ook al zijn ze ontevreden over hun huidige contact. Toch kan het goed zijn eens verder te kijken. Tarieven te vergelijken en in gesprek te gaan met een andere partij om te kijken wat deze kan bieden en/of over te stappen. Een overstap hoeft niet lastig te zijn en kan geruisloos gaan. Adfir biedt hiervoor een soepele overstapservice. Nadat de ondernemer zelf eerst de huidige overeenkomst heeft opgezegd, nemen wij contact op met dit kantoor en zorgen ervoor dat het dossier op een goede en betrouwbare manier aan ons wordt overgedragen. De ondernemer hoeft hiervoor niets te doen, wij regelen het."

Kosteloos intakegesprek
Meer informatie? Ga naar www.adfir.nl, vraag een offerte aan via info@adfir.nl, of maak een afspraak voor een kosteloos intakegesprek  via 030 227 06 81 (kantoor Utrecht), 033 – 202 27 65 (kantoor Amersfoort) of 020 244 03 25 (kantoor Amsterdam). 

Nieuws

geplaatst: 16-02-2018

Inschrijving Healthy Urban Office Challenge geopend

In het kader van de Healthy Urban Office Challenge (HUOC) gaan de regio’s Utrecht en Amersfoort in 2018 opnieuw op zoek naar de meest inspirerende projecten op weg naar groene, gezonde en slimme kantoren. Inschrijven kan tot en met 11 april.

Warmtebouw was in 2017 winnaar van de eerste Healthy Urban Office Challenge. De bokaal staat bij de receptie. “We gebruiken de prijs bijvoorbeeld als extra plus in onze promotieactiviteiten,” zegt directeur Herman Schiltkamp. De challenge leverde het familiebedrijf ook nieuwe samenwerkingspartners en veel extra kennis op.

De inzendingen worden beoordeeld aan de hand van zeven criteria: Energie, Circulair, Mobiliteit, Gezondheid, Groen, Slim en Borging in de organisatie. De winnaar ontvangt naast publiciteit en een trofee net als vorig jaar een prijzenpakket met producten en diensten die helpen de duurzaamheidsambities verder te realiseren.

Initiatiefnemers van de challenge zijn de provincie Utrecht, gemeente Utrecht, gemeente Amersfoort en de Economic Board Utrecht. Meer informatie is te vinden in de HUOC 2018 FAQ. Het aanmeldformulier kunt u hier downloaden.

Nieuws

geplaatst: 16-02-2018

Van speeddate naar werkplek

Horecastudenten en -bedrijven ontmoetten elkaar op 13 februari in het Facility, Horeca en Travel college in Nieuwegein. Daar vond op initiatief van ROC Midden Nederland een groot aantal speeddates plaats.

Ruim zeventig regionale bedrijven waren aanwezig om kennis te maken met potentiële stagiaires of werknemers. In verschillende rondes presenteerden de studenten en de bedrijven zichzelf aan elkaar via korte gesprekken. Met deze speeddates hoopt ROC Midden Nederland het aantal openstaande mbo-vacatures terug te dringen.

Alleen al in de horeca- en recreatiesector waren vorig jaar tussen februari en augustus bijna 50.000 openstaande vacatures. Aanwezige restaurants als Vroeg uit Bunnik, hotelketen Van der Valk, Brothers Horeca Groep, Hotel Restaurant de Nederlanden en Okura uit Amsterdam zijn hard op zoek naar goede horecastudenten. Ook Ralph Klaare, eigenaar van restaurant De Schildkamp, schoof aan tijdens de speeddates. “Het bedrijfsleven staat te springen om goede horeca mbo’ers.”

Nieuws

geplaatst: 15-02-2018

Hillenaar Outdoor wint concessie provincie Utrecht


Hillenaar Outdoor exploiteert voortaan Abri panelen in de provincie Utrecht. Het bedrijf heeft daarvoor een Europese aanbesteding gewonnen. De betreffende media zijn voor adverteerders per direct inzetbaar via Hillenaar Outdoor. "Het is een belangrijke uitbreiding van ons netwerk”, aldus Hillenaar COO Jan Wichers. "We groeien heel erg snel. Ook deze concessie is daar weer een voorbeeld van. En het einde is nog lang niet in zicht."

De concessie heeft betrekking op 110 Abri panelen die voorzien zijn van reclamevakken, vertelt Wichers. "Ze staan langs provinciale wegen op strategische plaatsen. Het bereik is dan ook groot en voor adverteerders relevant." Hillenaar Outdoor is een ambitieus bedrijf. "We hebben meer dan 25 jaar ervaring maar de huidige onderneming bestaat sinds 1 november. Nu al beschikken we over een groot netwerk met een sterk bereik. Dat wordt de komende maanden alleen maar sterker. Er loopt veel." Digitale innovatie is belangrijk voor Hillenaar Outdoor. ,,Dat is de toekomst”, stelt Wichers. ,,We exploiteren op dit moment al digitale media in Scheveningen en Leiden. Op korte termijn komen daar 6 Digitale Reclamemasten langs snelwegen bij.” Ook als het gaat om jongeren dan is Hillenaar Outdoor innovatief. ,,We bieden adverteerders ons TENQ netwerk aan. Dit bestaat uit bijna 200 digitale schermen die – in combinatie met een waterkoeler – op vrijwel alle middelbare scholen van Nederland te vinden zijn.”

Over Hillenaar outdoor
Hillenaar Outdoor is inmiddels de snelst groeiende out-of-home exploitant van Nederland. ,,In maart betrekken we een nieuw kantoorpand in Leiderdorp. Dat is nodig omdat we op onze huidige locatie in Oegstgeest uit onze voegen groeien. Er komt bovendien voortdurend nieuw personeel bij. Zowel op sales, marketing als operationeel gebied.” Op dit moment is Hillenaar Outdoor vooral in de randstad erg sterk. "Ook in de rest van het land vergroten we onze slagkracht snel.” Dat gaat niet ten koste van de kernwaarden van het bedrijf. "Service, flexibiliteit en maatwerk waren, zijn en blijven essentieel. We koesteren onze relaties en doen er alles aan om succesvolle campagnes te realiseren. Voor elke doelgroep. En zowel voor grote als kleine adverteerders."

Kijk ook op: www.hillenaar.com 

Nieuws

geplaatst: 31-01-2018

Frank Stavenuiter directeur Nefkens Midden

Frank Stavenuiter wordt per 1 februari directeur van Peugeot-dealer Nefkens Midden. Stavenuiter (48) heeft ruime ervaring binnen de automotivebranche. Hij was langjarig werkzaam als directeur van Peugeot- & Citroën dealer Van Hunnik Autogroep. Het meest recent was Stavenuiter operationeel directeur bij Wassink Autogroep.

Met negen dealerlocaties in Midden-Nederland is Nefkens Midden de grootste Peugeot-dealer van Nederland.